Sundhed og livsstil


Jeg kan hjælpe dig med:

Personlig udvikling, overvægt/vægttab, overspisning, tvangsoverspisning/BED, motivation og målsætning, livsstilsændringer, vaner, tvangsprægede vaner og lignende temaer.

Måske du ønsker at ændre dine dårlige spisevaner, motionere noget mere, shoppe noget mindre eller noget helt fjerde, der har særlig betydning for dig. Måske du er træt af at gentage de samme slankekure igen og igen uden at komme nogen vegne, eller at dine dårlige vaner forhindrer dig i at gøre det, du drømmer om. Måske du bruger mad til at flygte fra negative følelser og tanker, eller måske du mangler en sparringspartner i forhold til at foretage en større livsstilsændring. Det kan også være, at du ønsker et andet forhold til dig selv eller en større accept af din krop. Sundhed er ikke bare fysisk, men også psykisk, og de fysiske og psykiske parametre spiller altid sammen.


Spisning, følelser og vaner


Spisning handler om så meget andet end smag – det er forbundet med både tanker og følelser, der enten kan fungere som stopklodser for at vedligeholde dit vægttab eller igangsætte en overspisning, og det er en af grundene til, at slankekure og lignende sjældent holder i længden. Faktisk handler forandringer om så meget andet end viljestyrke, for viljestyrke er en begrænset ressource.
Vaner består af tanker, følelser, kropslige fornemmelser og handlinger på kryds og tværs, hvorfor indsigt ofte er første skridt mod forandring, for betyder den rumlen i maven overhovedet, at du er sulten, eller har du bare vænnet dig til at spise på et bestemt tidspunkt? Og hvor kommer den pludselige craving fra?

Jeg har skrevet speciale om overvægt og hjernen, har bl.a. arbejdet med tvangsoverspisning/binge eating disorder og har stor viden om både sundhed, forandringsprocesser og motivation. De fleste slankekure og forsøg på at ændre livsstil bliver symptombehandlende, forstået på den måde at forandringerne ofte er overfladiske og uholdbare. Jeg tager fat i udfordringernes kerne og fokuserer på langsigtede løsninger.

Det kan virke utraditionelt at tænke en psykolog ind i dit vægttab eller en livsstilsændring, men det kan være lige præcis det, der gør forskellen i forhold til, om det lykkes dig at holde fast i dine nye vaner.

©2020 Anna Line Søgaard