Hjælp til overspisning, vægttab og livsstil

Som online psykolog kan jeg bl.a. hjælpe dig med overvægt/vægttab, overspisning, tvangsoverspisning/BED, motivation og målsætning, livsstilsændringer, dårlige vaner, tvangsprægede vaner og personlig udvikling.

Måske du ønsker at ændre dine dårlige spisevaner, motionere noget mere, shoppe noget mindre eller noget helt fjerde, der bliver ved med at skabe problemer i din hverdag, eller som har særlig betydning for dig. Måske du er træt af at gentage de samme slankekure igen og igen uden at komme nogen vegne, eller måske mad fylder alt for meget i din bevidsthed, og du spiser på negative følelser. Det kan også være, at du mangler en sparringspartner i forhold til at foretage en livsstilsændring, eller at du gerne vil leve i større overensstemmelse med dine mål, drømme og værdier.

Mit udgangspunkt er, at det fysiske og psykiske altid spiller sammen, og derfor handler sundhed aldrig kun om tal og mål.


En langsigtet tilgang til forandring

Jeg har skrevet speciale om overvægt og hjernen, har bl.a. arbejdet med tvangsoverspisning/binge eating disorder og har stor viden om sundhed, forandringsprocesser og motivation. Lige nu er jeg ved at skrive en bog om mad, spisning og forandringer i hjernen, der udkommer i 2023 på forlaget Superlux.

Jeg tager fat i udfordringernes kerne og fokuserer på langsigtede løsninger i stedet for kortvarige gevinster vundet udelukkende ved brug af viljestyrke. Det går ofte galt, fordi vi tror, at vi bare skal ville forandringerne nok, selvom vi ikke har forberedt os eller forholdt os til de tanker og følelser, der bliver ved med at spænde ben for os.


Vægttabsforløb og livsstilsforløb

Jeg tilbyder to forløb, der kan hjælpe dig med at lave livsstilsændringer. Formålet med forløbene er at igangsætte vedvarende forandringer, frem for at du bruger alle dine kræfter på midlertidige løsninger, der alt for hurtigt sender dig tilbage, hvor du startede. Vi undersøger dine individuelle benspænd og finder ud af, hvordan du faktisk kan gøre noget anderledes i stedet for bare at undertrykke gamle vaner.


Livsstilsforløbet kan bruges til at arbejde med en lang række vaner såsom at motionere noget mere, sidde mindre ved computeren eller bruge færre penge. Læs mere her.


Vægttabsforløbet handler om at få en anden og sundere tilgang til mad, vægt og madrelaterede vaner, der gør dig mere robust i forhold til at lave langvarige forandringer og herigennem et langvarigt vægttab. Forløbet er det modsatte af slankekure og quickfixes. Læs mere her.