Forfatterskab


Som så mange andre forfattere har jeg skrevet det meste af mit liv, og i min barndom havde jeg stort set altid hovedet begravet i en bog. Derfor er der ikke noget at sige til, at jeg meget tidligt forelskede mig i litteratur og skrivehåndværket. Min passion for mennesker og vores kompleksitet skinner igennem i min skrivning, hvor jeg ofte har tabuer, psykisk sårbarhed og både små og store følelser som temaer. Alt det, der ligger lige under overfladen og lurer. Derudover har jeg en forkærlighed for humor, satire og science fiction. Om jeg skriver for at skabe genklang eller udelukkende for at underholde, er det altid min intention at vække noget i læseren, og jeg vil hellere have, at folk bliver provokerede eller irriterede, end at de ikke føler noget. Det er netop det, litteratur kan: Flytte os udenfor vores comfort zone og gøre os klogere, uden at vi skal bevæge os særligt langt.

Romaner


2021: "Et vink med en pandekagevogn." Byens ForlagLigesom "Hjertevedhæng" handler denne roman i høj grad om at finde sig selv, være modig og udvikle sig sammen med og med hjælp fra andre. Med perfektionisme, selvværd og præstationsræs som nogle af hovedtemaerne. Samtidig håber jeg, at den kan få læseren til at trække bare lidt på smilebåndet, for indholdet er til tider lige så finurligt som titlen.

BAGSIDETEKST: Livet for 17-årige Mia går op i daglige løbeture, kalorietælling og karakterer. Hendes største frygt er, at hendes plan om at blive kirurg vil smuldre, hvis hun ikke gør alting perfekt. Ved et uheld dropper Mia ud af gymnasiet, og hun er sikker på, at hendes liv er forbi. Men i mødet med den impulsive og charmerende Johannes støder Mia på ukendte følelser, og sammen lægger de en ny plan for hendes fremtid. "Et vink med en pandekagevogn" er en både humoristisk og alvorlig roman om at slippe idealet om det perfekte og turde elske sig selv for den, man er.

Køb bogen her eller find den ved din sædvanlige bogpusher. Eller send mig en besked, hvis du vil have et signeret eksemplar.


2020: "Hjertevedhæng." Byens Forlag"Hjertevedhæng" er min debutroman og fuld af hjerteblod. Den handler om teenageren Amanda, der lider af angst og lavt selvværd. Historien er både barsk og vemodig, men også håbefuld med det overvejende budskab, at der er en vej frem, lige meget hvordan man har det, og hvad man sidder med. Det er mit ønske, at folk med angst og lignende udfordringer vil føle sig hørt, og at andre vil få øget indsigt i disse udfordringer. Derudover håber jeg egentlig bare, at det er en god og tankevækkende historie.

BAGSIDETEKST: Amanda går i gymnasiet og gemmer sig bag et tykt lag makeup for ikke at forsvinde. Hun ville ønske, at hun var mere modig, og at der ikke var så mange forventninger til hende. Alt er en kamp. Selv helt almindelige ting føles unaturlige for hende. Til en fest møder hun den jævnaldrende Melanie, der er helt anderledes end hendes andre venner, og ligeså langsomt begynder alting at forandre sig . . .

Køb bogen her eller find den ved din sædvanlige bogpusher. Eller send mig en besked, hvis du vil have et signeret eksemplar.

Noveller


  • 2021: "Usolidarisk." I Årlige uploads. Forlaget Ildanach
  • 2021: "Evolution". I: Evolution — Lige under overfladen 15. Science Fiction Cirklen
  • 2019: "Jeg fylder også." I: Før vi forsvinder. Calibat
  • 2018: "Dødsdom." I: SKÆRM. Byens Forlag
  • 2018: "Spritny." I: Den fremmede — Lige under overfladen 13. Science Fiction Cirklen
  • 2015: "Mikromennesker." I: Universets Mørke. H. Harksen Productions
  • 2014: "Mødet." I: Du danske sommer. E-bog.
  • 2013: "De beskidte fødder." Metro-litteratur. E-bog.

  • ©2020 Anna Line Søgaard