Forfatterskab

Som så mange andre forfattere har jeg skrevet det meste af mit liv, og i min barndom havde jeg stort set altid hovedet begravet i en bog. Derfor er der ikke noget at sige til, at jeg meget tidligt forelskede mig i litteratur og skrivehåndværket. Min passion for mennesker og vores kompleksitet skinner igennem i min skrivning, hvor jeg ofte har tabuer, psykisk sårbarhed og både små og store følelser som temaer. Alt det, der ligger lige under overfladen og lurer. Derudover har jeg en forkærlighed for humor, satire og science fiction.

Om jeg skriver for at skabe genklang eller udelukkende for at underholde, er det altid min intention at vække noget i læseren, og jeg vil hellere have, at folk bliver provokerede eller irriterede, end at de ikke føler noget. Det er netop det, litteratur kan: Flytte os udenfor vores comfort zone og gøre os klogere, uden at vi skal bevæge os særligt langt.


Faglitteratur

2024: "Min sultne hjerne." SuperluxVi lever i et samfund, hvor mad ikke bare er lettilgængeligt, men hvor vi konstant bombarderes af madreklamer. Vi skal hele tiden forholde os til, hvad vi skal spise, hvor meget og hvornår.

Mange forsøger sig med slankekure, og de fleste af dem lover store vægttab på kort tid. Fælles for de slankekure er, at de forsøger at minimere vores kalorieindtag, men det er en forsimplet måde at se vægttab på. Ligningen tager nemlig ikke hensyn til alt det, der kan forhindre os i at holde kalorieindtaget nede på sigt, og den tager helt bestemt ikke hensyn til alt det, der sker i hjernen.

Det er disse hjerneforandringer, Min sultne hjerne handler om. Der opstår nemlig forandringer i tre store hjerneystemer, når vi spiser kalorierig mad og bliver størreUngdomslitteratur

2022: "Drømme er lavet af candyfloss." Byens ForlagDrømme er lavet af candyfloss handler ikke bare om at omfavne det, man elsker, men også om at give slip på det, der holder en tilbage. Om at tro på sig selv og finde ud af, hvem man er, hvis man giver sig selv lov til at fylde.


Da jeg startede med at skrive romanen, havde jeg en ide om, at jeg skrev om identitet, men romanen kom i lige så høj grad til at handle om venskab, sunde og usunde relationer og at sige fra overfor dårlig behandling. Men som det er tilfældet med det meste litteratur, får den sit eget liv i læseren, og jeg har hørt folk beskrive romanens hovedtemaer som alt fra selvværd til kærlighed til toksiske venskaber.


2021: "Mellem linjerne." Byens ForlagJeg nåede knap at blive teenager, da jeg besluttede mig for, at alt, der skulle siges her i verden, allerede måtte være blevet sagt, for mine ord var i hvert fald værdiløse.
Og så blev jeg stille.


Mellem linjerne er en lille, intens roman om mobning, identitet, kærlighed, og hvordan andres ord kan påvirke, hvordan man ser sig selv. Der er mange unge, der føler sig udenfor og forkerte, og jeg håber, at de kan spejle sig i Sivs udfordringer og herigennem blive smittet af hendes gåpåmod og vedholdenhed. Ikke mindst troen på, at tingene kan blive bedre. Når alt gør ondt, er det meget let at blive fanget i en følelse af hjælpeløshed, men det er, når vi selv prøver at gøre noget nyt, at livet ofte begynder at se helt anderledes ud. I Sivs tilfælde er det de små skridt, der langsomt vokser sig større. Det gør især en forskel, at hun møder et menneske, der ikke ser hende som forkert og accepterer hende med alt, hvad hun kommer med. Det er en anden vigtig pointe i romanen: hvor stor forskel de rigtige mennesker kan gøre, og at vi alle sammen har brug for nogen, der kigger på os, som om alt er præcis, som det skal være.


2021: "Et vink med en pandekagevogn." Byens ForlagLigesom "Hjertevedhæng" handler denne roman i høj grad om at finde sig selv, være modig og udvikle sig sammen med og med hjælp fra andre. Med perfektionisme, selvværd og præstationsræs som nogle af hovedtemaerne. Samtidig håber jeg, at den kan få læseren til at trække bare lidt på smilebåndet, for indholdet er til tider lige så finurligt som titlen.

BAGSIDETEKST: Livet for 17-årige Mia går op i daglige løbeture, kalorietælling og karakterer. Hendes største frygt er, at hendes plan om at blive kirurg vil smuldre, hvis hun ikke gør alting perfekt. Ved et uheld dropper Mia ud af gymnasiet, og hun er sikker på, at hendes liv er forbi. Men i mødet med den impulsive og charmerende Johannes støder Mia på ukendte følelser, og sammen lægger de en ny plan for hendes fremtid. "Et vink med en pandekagevogn" er en både humoristisk og alvorlig roman om at slippe idealet om det perfekte og turde elske sig selv for den, man er.


2020: "Hjertevedhæng." Byens Forlag"Hjertevedhæng" er min debutroman og fuld af hjerteblod. Den handler om teenageren Amanda, der lider af angst og lavt selvværd. Historien er både barsk og vemodig, men også håbefuld med det overvejende budskab, at der er en vej frem, lige meget hvordan man har det, og hvad man sidder med. Det er mit ønske, at folk med angst og lignende udfordringer vil føle sig hørt, og at andre vil få øget indsigt i disse udfordringer. Derudover håber jeg egentlig bare, at det er en god og tankevækkende historie.

BAGSIDETEKST: Amanda går i gymnasiet og gemmer sig bag et tykt lag makeup for ikke at forsvinde. Hun ville ønske, at hun var mere modig, og at der ikke var så mange forventninger til hende. Alt er en kamp. Selv helt almindelige ting føles unaturlige for hende. Til en fest møder hun den jævnaldrende Melanie, der er helt anderledes end hendes andre venner, og ligeså langsomt begynder alting at forandre sig . . .


Noveller

  • 2021: "Usolidarisk." I Årlige uploads. Forlaget Ildanach
  • 2021: "Evolution." I: Evolution — Lige under overfladen 15. Science Fiction Cirklen
  • 2019: "Jeg fylder også." I: Før vi forsvinder. Calibat
  • 2018: "Dødsdom." I: SKÆRM. Byens Forlag
  • 2018: "Spritny." I: Den fremmede — Lige under overfladen 13. Science Fiction Cirklen
  • 2015: "Mikromennesker." I: Universets Mørke. H. Harksen Productions
  • 2014: "Mødet." I: Du danske sommer. E-bog.
  • 2013: "De beskidte fødder." Metro-litteratur. E-bog.