Skal vi involvere andre i vores mål?


Som mennesker er vi indehavere af sociale hjerner, på godt og ondt. Vores adfærd kan derfor påvirkes af, hvad andre gør, og ikke mindst hvad vi tror, andre vil tænke om os. Om de vil give os et klap på skulderen eller sende os et surt blik.

Ikke nok med at det kan have en meget større effekt, end vi lige er bevidste om, så kan det oså udnyttes i forhold til at nå vores mål!

Først og fremmest kan der være øget chance for succes, hvis vi deler vores planer og mål med andre, om det er vores gode venner eller fremmede på de sociale medier. Når vi sidder og fumler med dem selv, taber vi ikke noget ved at give op efter en enkelt dag eller udskyde i en evighed. Der er til gengæld masser af tabe, hvis vi først har involveret andre, for så skal vi se dem i øjnene. Der er en grund til, at det kan være så farligt at sætte ord på vores drømme, for så kan vi pludselig fejle.

Derudover kan følelsen af stolthed hjælpe os på vej, for der er ikke noget bedre end at opleve succes.
Hvis vi forestiller os, hvor stolte vi vil blive over at opnå vores mål, om det bare er at sige nej til en fristelse, øger det faktisk vores viljestyrke. Især hvis vi forestiller os, hvor stolte andre vil blive – vores familie, venner eller måske vores store forbillede.

Det er altså en god ide at udnytte vores sociale hjerner ved at indtænke andre mennesker i vores planer og mål!

Hvor meget involverer du andre i dine mål?

©2020 Anna Line Søgaard